Dagboek N - Nest

Isa Van 't Balkenhof x Very Valentino Herbu Zadora


5 April 2014

Ons mooie Isa is bevallen van 14 bruine pups. Door een RX foto te laten nemen wisten wij dat het een zeer groot nest ging worden.
Na de geboorte van het vijfde pupje is het nog een keizersnede geworden. Het zesde lag in stuitligging. En tijdens de keizersnede merkte de dierenarts op dat er nog drie stuitliggingen waren. Gelukkig dat wij zeer snel beslist hadden om een keizersnede te laten doen, anders zou het een zeer lange moeizame bevalling geweest zijn.
Allen hadden ze een geboorte gewicht dat lag tussen de 320gr en 450gram.

Isa is weer een super mama die haar pupjes goed in de gaten houdt. Ze komt enkel uit de werpkist om snel een plasje te gaan doen. De andere honden mogen de eerste weken enkel op afstand kijken.

De eerste week ging alles prima, toen sloeg het noodlot plotseling toe. Eén reutje en één teefje wilden niet meer drinken. De dierenarts heeft er alles aan gedaan maar helaas. Een zeer emotioneel moment. Wat kan de natuur hard zijn.

De andere pups stellen het allemaal goed. Ze groeiden als kool. Weliswaar kregen de pups verse geitenmelk bij.

Na 7 weken gaan de pups ons langzaam verlaten. Het gaat weer veel te snel. Wij hebben enorm genoten van Isa en haar 12 pups. Een wonder! Wij zijn zo trots op Isa.

Ook wensen wij de baasjes met hun pup veel plezier en geluk samen. Wij zullen jullie missen.

Stamboomnamen teefjes:
Nalah Van ‘t Greeshof
Nina Van ‘t Greeshof
Nessy Van ‘t Greeshof

test
video n nestje
Terug <<

←→