Dagboek N - Nest

Legend Van 't Greeshof x Very Valentino Herbu Zadora


7 April 2014

Trots zijn wij op Legend die via keizersnede 9 gezonde pups ter wereld heeft gebracht. De weeën kwamen onvoldoende op gang. De dierenarts heeft haar dan ingespoten met een weeënopwekkend middel, maar helaas. Er kwam onvoldoende persdrang. Dus geen natuurlijke bevalling. Dus niet dadelijk het moederinstinct. Langzaam begon ze zich beter te voelen. Na enkele uren bloeide ze open tot een top mama. Ze laat haar pupjes goed drinken en verzorgt de pups alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze waakt over haar pups als een leeuwin en stuurt enkel haar mama “Isa” resoluut weg. Tja Isa was 2 dagen eerder ook moeder geworden.

Legend haar pups groeiden als kool. Wij zijn zo trots dat ze na keizersnede en bij haar eerste nestje het zo geweldig doet. Na een weekje verloopt het minder goed met haar, borstklierontsteking. Ze mag haar pupjes nimmer voeden. Wat erg voor haar! Daar breekt je hart van als je een moeder van haar pups moet weg houden. Wij hebben dan Legend een pakje aangedaan zodat de pups niet konden zogen. Zo kon zij toch even bij haar pupjes om ze te verzorgen.

De 1ste 3 weken zijn de pupjes groot gebracht op verse geitenmelk. Maar mama Isa die op dat moment 12 pups had kwam helpen. Zo mooi om te zien!

Toen Legend genezen was heeft ze met volle teugen van haar kleintjes kunnen genieten. Legend en Isa verzorgden samen al de pups. Super mooi!

Deze zware tijd zullen wij niet snel vergeten. Het heeft ons zweet, bloed en tranen gekost. Maar wij hebben er ook enorm van genoten, als je 21 bruine pups te samen bezig ziet is uniek!

Wij zullen jullie missen.

Stamboomnamen teefjes:
Nala Van ‘t Greeshof
Nona Van ‘t Greeshof
Noor-Paulette Van ‘t Greeshof

test
video n nestje
Terug <<

←→