Pups

Wat mag u van ons verwachten

Ons doel is om mooie en gezonde labradors te fokken met een vriendelijk karakter. Daarvoor maken we gebruik van de kwaliteiten van de ouderdieren. We zoeken zorgvuldig een reu uit die past bij onze teef en proberen de eventuele mindere kanten van een van beide ouderdieren te verbeteren door het zoeken naar een juiste combinatie. De ouderdieren moeten beschikken over fijne karakters en een goede gezondheid en uiteraard ook over de raskenmerkende labradoreigenschappen.

De pups worden gefokt volgens de regels van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus wat betekent dat de ouderdieren HD en ED vrij zijn en de ogen onderzocht en vrij bevonden zijn. Verder willen we dat minstens één van de ouderdieren is getest op optigen, RD/OSD, EIC, Nacrolepsie en Myopathie, zodat we nooit lijders kunnen fokken. De pups krijgen allemaal een stamboom en worden gechipt door de dierenarts en er wordt bij het chippen een dna-profiel gemaakt, waardoor u als pupkoper zekerheid heeft dat de pups van de ouderdieren komen die wij hebben gebruikt. Vanzelfsprekend worden ze ontwormt en ingeënt conform de (gangbare) veterinaire inzichten van onze dierenarts, welke ook een volledig Europees dierenpaspoort afgeeft. Alle pups hebben een stamboom. Daarnaast kunt u ze volgen via deze website, waar wij per nest een dagboek zullen bijhouden.

En natuurlijk worden de pups goed gesocialiseerd, ze kunnen vrij rondlopen in huis en tuin en wennen aan mensen, kinderen, andere dieren en aan het verkeer. Er wordt ook en begin gemaakt aan de zindelijkheids- en benchtraining. Ze groeien vanaf de eerste dag op in onze woonkamer. Kortom wij doen er alles aan om ze een goede start te geven.

Uiteraard zoeken wij goede eigenaars die voldoende tijd en ruimte hebben en die de pups met liefde en zorg verder opvoeden. Als men bij ons een pup wil kopen, willen wij eerst kennismaken met de toekomstige eigenaar. Wij vinden het erg belangrijk dat men, voordat er een beslissing wordt genomen over het aanschaffen van een hondje, dit weloverwogen doet en er een wederzijds vertrouwen tussen de nieuwe pupeigenaar en fokker is. Men kan dan uiteraard ook de teef en de pups ontmoeten. Vanzelfsprekend kunnen alle uitslagen van gezondheidsonderzoeken en tentoonstellings-resultaten van de ouderdieren worden overlopen.

Wij verkopen geen pup aan mensen die fulltime werken, waardoor de pup hele dagen alleen is. En wij waarderen het als de mensen actief met de pup willen omgaan (gehoorzaamheidstrainingen, jachttraining, shows, etc). Mensen die voor het eerst een hond nemen, is een puppycursus aan te raden. Ga op zoek naar een goede hondenschool. Het is erg belangrijk dat zowel de eigenaar als de hond plezier aan de training heeft. Via deze link vindt je een tal van goede hondentrainers. Zij hebben allen een kwaliteitslabel behaald. The Association of Pet Dog Trainers. www.apdt-bene.net.

Uitgebreide informatie over het vinden van een goede hondenschool lees je hier: http://www.doggo.nl.

Wij verzorgen sowieso een puppyvoorlichting zodat u op de hoogte bent van de nieuwste inzichten. Deze zal gegeven worden door Renate Van Der Hagen en Ingrid Giessen.

Als de pups de leeftijd van ongeveer 7à8 weken bereikt hebben mogen zij naar de nieuwe eigenaar. Jullie krijgen een "puppy-pakket" mee met daarin o.a. alle informatie over het (op)voeden van uw pup.

Verder vinden wij het altijd erg leuk als wij iets horen of zien van de pups als ze bij de nieuwe eigenaar zijn en als er vragen zijn over hun nieuwe huisgenoot kan men altijd, dag en nacht, bij ons terecht.

Zodra wij de stambomen van de hondjes toegestuurd hebben gekregen brengen wij deze (Meestal) naar de nieuwe eigenaar van de pups. Wij kunnen dan ook zien waar de pups opgroeien. De mensen waarderen het meestal als de fokker op bezoek komt.

Verder wensen wij alle pupkopers een leven lang plezier met hun hond(en).

Wilt u eens vrijblijvend kennis met ons maken voor een eventueel toekomstig nest, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Lees meer >>

←→