Dagboek Q - Nest

Nessy Van 't Greeshof x Scarlaw BJ's Tatonka Stout


8 Augustus 2017

Nessy haar eerste nestje. Best wel spannend! De dekking, de dracht, alles verliep naar wens dus hoopten we ook op een mooie natuurlijke bevalling. Op de echo waren 7 bevruchte embryo’s te zien en op de RX foto telde de dierenarts 8 pups.

Na 14u ontsluitingsweeën was er nog steeds geen pup geboren. Er moest ingegrepen worden. Het werd een keizersnede. In de dierenkliniek “Anicura” te Eersel beviel Nessy van 9 prachtige pups, 7 reutjes en 2 teefjes. Haast niet te geloven, Nessy is een vrij kleine labrador. De gewichtjes lagen tussen de 330gr en 450gr.

Na het ontwaken zag Nessy haar 9-ling. Ze dacht “zijn die van mij”? Na enkele uren begon ze haar pups te aanvaarden en werd ze een heel zorgzame mama. Nessy gaf zeer veel melk, maar daar waren de pups niet kwaad om.

Op dag 3 hebben we een pupje moeten laten inslapen, hij wilde niet meer drinken. Na onderzoek in de dierenkliniek bleek het teveel vocht in de buikholte te hebben. En dit is nooit goed. Dan volgt er een pijnlijke beslissing. De andere pups stelden het goed en kwamen goed bij. Eén voor één werden het prachtige pups.

Allen hebben ze een gouden mandje gekregen waar ze in harmonie kunnen opgroeien. We moeten ons geen zorgen maken maar missen doen we ze natuurlijk wel.

Dikke knuf!

Stamboomnamen teefjes:
Qira Van ‘t Greeshof
Quira Van ‘t Greeshof

test
Terug <<

←→