Dagboek S - Nest

Olivia-Pepper Alice Dream x Nerox Van 't Greeshof


08 Oktober 2019

Pepper haar tweede nestje! Pepper was uitgeteld voor 10 oktober, 63 dagen na dekking. Maar kon niet wachten en beviel op 8 oktober 2019 van 4 mooie stevige pups, drie reutjes en één teefje. De bevalling verliep super goed. De pups werden door Pepper dadelijk verzorgd en gingen bij de moeder drinken. De eerste melk colostrum of biest genoemd is zeer belangrijk omdat hier antistoffen inzitten die de pup gedurende de eerste levensweken beschermen tegen verschillende soorten infecties.

Pepper voldoet haar taken als mama weer super goed. Ze waakt over haar nest en als de pups een kreetje laten is ze er onmiddellijk bij. De pups zie je groeien, veel te snel.

Drie weken na de geboorte zijn de oogjes en oortjes open. De pups gaan een beetje op onderzoek uit en wennen geleidelijk aan de twee zintuigen (zien en horen) die ze erbij gekregen hebben.

Wat zijn het nieuwsgierige pups, de kleine onderzoekers. De ontwikkeling verloopt prima, ze zijn aan elkaar gewaagd. Op weg naar de 8 weken want dan vliegen ze stilaan uit. Een gouden mandje hebben ze weer zeker waar ze in harmonie kunnen ontwikkelen. Toch altijd een pijnlijk moment om ze los te laten. Maar het gaat hun goed.

Veel liefs!

Stamboomnamen teefjes:
Sue Ellie Van ‘t Greeshof

test
Terug <<

←→